Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΟΜΙΛΙΑ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


Συνοδική Επιτροπή επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων

 Στα τέλη του 2018 ο Aγγλικανός Επίσκοπος Truro, Rt Revd Philip Mounstephen προσκλήθηκε από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Jeremy Hunt MP, να ηγηθεί μιας ανεξάρτητης επισκόπησης για το ζήτημα της

δίωξης των χριστιανών σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ο Επίσκοπος Τruro, ήταν ο ίδιος πρώην Γενικός Γραμματέας της Εκκλησιαστικής Αποστολικής Εταιρείας και προηγουμένως Αγγλικανός ιερέας στο Παρίσι, όπου διακόνησε σε μια κοινότητα των προσφύγων Ταμίλ από τη Σρι Λάνκα, επομένως είχε σημαντική διεθνή εμπειρία.

Αυτή η έρευνα συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό πρωτογενών ερευνητικών αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων μαρτυριών από πρώτο χέρι.

Το θέμα έχει επίσης αυξανόμενη σημασία διεθνώς. Η έρευνα αποκάλυψε σημαντικές διασταυρώσεις με άλλα θέματα που απασχολούν πρωτίστως τις δυτικές χώρες. Όπου η Ελευθερία της Θρησκείας ή της Πίστεως διακυβεύεται, οι άνθρωποι, και ειδικότερα οι γυναίκες, είναι πιο πιθανό να είναι θύματα της σύγχρονης δουλείας, της εμπορίας ανθρώπων, της αναγκαστικής μεταστροφής και του καταναγκαστικού γάμου (που είναι ουσιαστικά σεξουαλική δουλεία).



Η Διεθνής Συμμαχία Ελευθερίας Θρησκείας ή Πεποιθήσεων που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, αποτελείται από 35 κράτη μέλη, ένα από τα οποία είναι και η Ελλάδα. Αυτό το καλοκαίρι το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει μια μεγάλη διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για την ελευθερία της θρησκείας ή της πίστης στο Λονδίνο. 

Η εφαρμογή των συστάσεων της Έκθεσης Truro αποτελεί επίσης αντικείμενο περαιτέρω ανεξάρτητης επανεξέτασης, με τα αποτελέσματα αυτά να πρόκειται να δημοσιευτούν σύντομα.
                             


Για περισσότερες πληροφορίες για το θέμα που θα παρουσιαστεί στην ημερίδα που διοργανώνουμε και θα γίνει αντικείμενο συζήτησης στη στρογγυλή τράπεζα, δείτε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.