Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΑΝΙΗΛ


Στη Ρουμανία, κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου, πραγματοποίησε το ταξίδι εργασίας στις 18 Μαΐου 2018 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στο Βουκουρέστι ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ είχε τη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Ρουμανίας επί εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων Μητροπολίτη Τιργκόβιστε κ. Νήφωνα. Επίση συμμετείχαν ο Πρωθιερέας Μιχαήλ Τίτσα, σύμβουλος του Πατριάρχη Ρουμανίας επί εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων, ο Ιερέας Ευγένιος Ρόγκοτι (διερμηνέας), ο Πρωθιερέας Ιγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων σχέσεων, και ο Ιδιαίτερος του Προέδρου κ. Α. Αιρσώφ.
Ἐν συνεχείᾳ τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα και τη συνοδεία του δέχθηκε σε ακρόαση στην κατοικία του ο Μακαριώτατος Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.
Ακολούθησε η συνομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας, πανορθοδόξου ενδιαφέροντος καθώς και θέματα διομολογιακών σχέσεων.
Αυθημερόν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.