Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

''Η ΤΟΠΙΚΉ ΕΚΚΛΗΣΙΑ': ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ιωάννη Λότσιου, Δρ.Θ. Ενημερωτικό
 Μία άλλη επίσημη έντυπη δημοσίευση παρουσιάζεται από την νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία στην Ουκρανία, ένα νέο έγχρωμο περιοδικό με τίτλο: ''Η Τοπική Εκκλησία'', Ουκρανικό εκκλησιαστικό Δελτίο.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προκαθημένου κ.κ. Επιφανίου παρατηρούμε την δημιουργία μέσων επικοινωνίας της Εκκλησίας με την κοινωνία, τον διάλογο και τον προβληματισμό σε επίκαιρα θέματα.

Σύμφωνα με το Ανακοινωθέν στην Επίσημη Ιστοσελίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας αναφέρεται ότι: " ο κόσμος έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει. όλοι σήμερα μπορούν να μάθουν για την εκκλησιαστική ζωή μέσω των κοινωνικών δικτύων και ιστοτόπων αναζήτησης, τηλεοπτικών καναλιών και της τηλεόρασης. Αυτό είναι ο λόγος στον οποίο  η αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας προσπαθεί να καλύψει όλες τις σφαίρες της  ζωής της ουκρανικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου και του χώρου των πληροφοριών. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας έξω από τον ναό".
Οι πόρτες της Εκκλησίας μας και οι καρδιές μας είναι ανοικτές σε όλους! Το περιοδικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας καλείται να γίνει μια άλλη βοηθητική συνιστώσα της πνευματικής και ενοποιούμενη διαδικασία του ουκρανικού λαού.
Ο Μακαριώτατος Προκαθήμενος Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος σε δήλωση του επισήμανε ότι το νέο περιοδικό είναι το κλειδί για τον πνευματικό εμπλουτισμό όλων.