Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

TΟ ΣΕΠΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ

Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου

Tο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, σε προγραμματισμένη από διμήνου επίσκεψη και ακρόαση του υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. Κατά την συνάντηση του μετά του Σεπτού Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, ο Επίσκοπος μας είχε την ευκαιρία όπως ενημερώσει τον Παναγιώτατο δια την ποιμαντική διακονία της Ι. Μητροπόλεως μας.

Ο Παναγιώτατος, μετά πολλής πατρικής αγάπης εξεδήλωσε το ενδιαφέρον Του, εν πρώτοις δια τον ασθενούντα Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας του, ως επίσης και δια το έργο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, πνευματικό καθίδρυμα οικουμενικής εμβέλειας φέρων την πνευματική του αναφορά εις το Σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ως και δια το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως μας, το οποίο ως σημείωσε επιτελεί «ύψιστο κοινωνικό έργο» μνημονεύοντας τις πρόσφατες ευλογητικές Του επισκέψεις εις τα Ιδρύματα αυτά, τα οποία επιτελούν κορυφαίο έργο μέγιστης σημασίας, αξίας και σπουδαιότητας.

Ιδιαιτέρως μνημόνευσε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, οι εργασίες της οποίας φιλοξενήθηκαν εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, γεγονός «ιστορικό που σφράγισε την οικουμενική Ορθοδοξία», ως σημείωσε. Ενημερώθηκε, επίσης, περί των Ι. Μονών, εξόχως δε περί της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οδηγητρίας Γωνιάς, ως και των ανακαινιστικών εργασιών οι οποίες συνεχίζονται. Παρήγγειλε, τέλος, προς τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλόχιο όπως μεταφέρει την Πατριαρχική και Πατρική ευχή, ευλογία και αγάπη Του.

DSC 9751

DSC 9754

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.