Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Η AHEPA ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ»

Ο ύπατος πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, δικηγόρος Γεώργιος Χωριάτης με τον Οικουμενικό Πατριάρχης Βαρθολομαίο. ΦΩΤΟΦΡΑΦΙΑ ΑΧΕΠΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο ύπατος πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA, Γεώργιος Χωριάτης, ανακοίνωσε ότι η AHEPA συμπεριελήφθη ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του Πατριαρχικού Κληροδοτήματος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος». Η Οργάνωση προέβη στην υπόσχεση καταβολής $100.000 κατά τα επόμενα δέκα έτη, που αντιστοιχούν σε $10.000 κατ’ έτος.

Οπως είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο δραστήριος Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Αρχων Ακτουάριος του Οικουμενικού Θρόνου και Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα, «το Πατριαρχικό Κληροδότημα προορίζεται αποκλειστικά για να κατοχυρώσει τα οικονομικά θεμέλια του Οικουμενικού Πατριαρχείου του Πνευματικού Κέντρου της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας. Ηταν η επιθυμία πολλών, επί δεκαετίες, του ιδίου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου ακόμα από τότε που ήταν διάκονος, του π. Αλεξάνδρου Καρλούτσου και πολλών Αρχόντων.

Στην πραγματικότητα ήταν το όνειρό μου να ξεκινήσω κάτι τέτοιο από την ημέρα του διορισμού μου ως Διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα το 1998, διότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν είχε ποτέ ένα φιλανθρωπικό Ιδρυμα ή Κληροδότημα να χρηματοδοτεί της διακονίες του παγκοσμίως όπως κάνουν άλλες Μεγάλες Εκκλησίες».

Ο πρόεδρος της AHEPA, δικηγόρος, δήλωσε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που η AHEPA ορίσθηκε ως ιδρυτικό μέλος του Κληροδοτήματος ‘Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος’». Συμπλήρωσε πως «η AHEPA και η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής μοιράζονται εκατό χρόνια προσφοράς, γι’ αυτό δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι θεωρούνται οι δύο πυλώνες του Ελληνισμού. Η AHEPA από το 1922 έχει κάνει δωρεές εκατομμυρίων δολαρίων σε εκκλησίες ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την υφήλιο. Η ελπίδα και η πεποίθησή μας είναι πως με αυτό το νέο Κληροδότημα, το φως του Φαναρίου θα συνεχίσει να λάμπει στον κόσμο μας και πως ο ηγέτης των Ορθόδοξων πιστών μπορεί να ζει με ειρήνη και ασφάλεια».

Ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του Κληροδοτήματος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος», είπε πως «είναι μέγιστη τιμή να έχομε την AHEPA ως ιδρυτικό μέλος του Κληροδοτήματος ‘Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος’. Επί έναν αιώνα η AHEPA είναι μία απαραίτητη πηγή υποστήριξης για την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τώρα με ανιδιοτέλεια και γενναιοδωρία παρέχει την ίδια αρωγή στη Μητέρα μας Εκκλησία. Όλοι οι Ελληνορθόδοξοι πιστοί όχι μόνο στην Αμερική, αλλά ανά τον κόσμο οφείλουμε στην AHEPA χρέος ευγνωμοσύνης, διότι κάνει τόσα πολλά για να διασφαλίσει, υπερασπισθεί και ενδυναμώσει τα θεμέλια της Αγίας Πίστης μας».

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι η πορεία του Κληροδοτήματος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» προχωρεί καλά και με μεγάλη ανταπόκριση από μέρους μελών της Ομογένειας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.