27 Травня 2021

26 травня 2021 року митрополит Халкідонський Еммануїл відвідав Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія у його резиденції. З нагоди іменин Предстоятеля ПЦУ ієрарх передав особисті теплі вітання і подарунок від Святійшого Вселенського Патріарха Варфоломія.

«Ваше Блаженство! Від Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, від Великої Церкви Христової, від мене особисто прийміть сердечні вітання з нагоди дня Ваших іменин, який Ви святкували вчора! На жаль я не міг взяти участь у Божественній літургії, бо в цей час у Патріархаті відбувалося прийняття Президента Польщі, але преосвященний єпископ Команський Михаїл, Екзарх, у співслужінні з Вами засвідчив нашу любов у Христі та повагу до Вашого Блаженства! Многії літа, Блаженнійший владико! Сердечно вітаю Вас із завершенням робіт у Вашій офіційній резиденції – я добре вражений красою, але водночас і стриманістю та продуманістю цього місця!», – зазначив ієрарх.

Митрополит Еммануїл повідомив про підготовку візиту Вселенського Патріарха Варфоломія до України у серпні цього року: «Його Всесвятість благословив мені прибути до Києва, щоби ми спільно з Православною Церквою України та відповідними представниками Української держави обговорили підготовку до візиту, який відбудеться на запрошення високоповажного Президента України Володимира Зеленського. Патріарх з радістю очікує на цей візит».

Блаженнійший Митрополит Епіфаній подякував митрополиту Халкідонському за вітання і добрі побажання та просив передати найтепліші слова пошани Святійшому Вселенському Патріарху Варфоломію. «І наша Помісна Церква, і українське суспільство з добрими почуттями очікуємо на візит Предстоятеля Матері-Церкви до Києва – перший візит після дарування Томосу про автокефалію», – зазначив Предстоятель.

У подальшій розмові відбулося обговорення пропозицій щодо програми візиту, а також інших питань, які стосуються розвитку Помісної УПЦ і міжправославних відносин.

На завершення зустрічі, у якій також брав участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній побажав митрополиту Еммануїлу успішної праці у підготовці візиту.

 

Пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)