Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Митрополит Епіфаній став Почесним професором Західноукраїнського національного університету

21 Травня 2021

Предстоятель Православної Церкви України 21 травня 2021 року взяв участь в урочистому засіданні вченої ради Західноукраїнського національного університету, на якому Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію було присуджено звання Почесного професора цього закладу вищої освіти.

У заходах також взяли участь архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон та духовенство єпархії.

В університеті Митрополит Епіфаній зустрівся зі студентами та відповів на актуальні запитання від молоді.

Предстоятель Української Православної Церкви закликав молодь бути ревними, чинити добрі діла та втілювати в житті Божественний закон любові.

«Ми всі хочемо бачити сильну, незалежну, єдину, європейську й демократичну Україну. Проте задля цього потрібно багато трудитися. Кожен на своєму місці, здійснюючи ту місію, яка на нього покладена. Якщо виконуватимемо її ревно і відповідально, то, звичайно, ми побачимо успіхи в майбутньому.

Якщо ми єднаємося і гуртуємося, то ми є силою. Якщо ми єдині, то ми успішно долаємо всі перешкоди, які трапляються на нашому життєвому шляху і шляху нашого українського народу. Тому ми неодмінно повинні бути вдячні Богові за ті благодіяння, які Він звершує для нас, а також за ті випробування, які трапляються на цьому шляху. Але якщо ми маємо віру в Бога та довіру до Нього, то те, що неможливе для нас – все одно здійснюється, бо все можливе для Господа. Бог може змінити на краще будь-яку ситуацію в одну мить. Але все залежить і від нас: від нашої віри, прагнення і бажання», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

«Тому ми всі, як християни, повинні передусім втілювати у нашому житті закон любові, робити те, що базується на цій чесноті. Якщо в нашому житті буде панувати любов, то ця чеснота буде породжувати інші чесноти – зокрема і справи милосердя, прояв любові до ближніх. Бо всі ми покликані бути добрими, милосердними, справедливими і допомагати людям. Саме через любов до наших ближніх ми засвідчуємо любов і до Бога. Тому коли наше життя буде сповнене такої любові, то побачимо, що світ навколо нас стає кращим», – підсумував Предстоятель.

На завершення урочистостей Блаженнійший Митрополит Епіфаній нагородив ректора Західноукраїнського національного університету Андрія Крисоватого орденом святого архістратига Божого Михаїла.

Прес-служба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ) 











 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.