Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΠΡΟΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: «Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ»


Τη δεύτερη μέρα της μεγάλης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος απευθύνθηκε στους ηγέτες του ελεύθερου κόσμου, ζητώντας βοήθεια και υποστήριξη τώρα. Σημείωσε ότι ολόκληρος ο ουκρανικός λαός, και ιδιαίτερα οι γενναίοι στρατιώτες-υπερασπιστές της πατρίδας, αντιστέκονται στον εχθρό.

«Η ρωσική επίθεση έφερε μαζί της βομβαρδισμούς, δολοφονίες και θάνατο. Οι στρατιώτες και οι πολίτες μας πεθαίνουν. Εκατοντάδες χιλιάδες, και ίσως αρκετά εκατομμύρια, έχουν γίνει εσωτερικά εκτοπισμένοι. Απευθύνω έκκληση στους θρησκευτικούς και κρατικούς ηγέτες του ελεύθερου κόσμου – η Ουκρανία χρειάζεται όλη τη βοήθεια και την υποστήριξή σας. Κάθε χαλάρωση, κάθε εξαίρεση από τις κυρώσεις που γίνονται για τον επιτιθέμενο, κάθε περιορισμός στα είδη και τους τρόπους βοήθειάς σας στη χώρα μας είναι επιπλέον πόνος και επιπλέον χαμένες ζωές! Δράσε τώρα!» είπε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Πρόσθεσε ότι η Ουκρανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη των πεσόντων Ουκρανών στρατιωτών σε προσευχές και παρακαλεί τον Θεό να αναπαύσει τις ψυχές τους. «Ζητάμε υγεία για τους τραυματίες, προστασία για όλους όσους τη χρειάζονται τώρα» είπε ο Επιφάνιος.

«Σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς, δώστε προσοχή στους ανθρώπους γύρω σας, διατηρήστε την επικοινωνία, βοηθήστε ο ένας τον άλλον να ξεπεράσει τον φόβο. Κάθε εκδήλωση θυσίας και ανθρωπιάς, ευσπλαχνίας και φροντίδας είναι και συνεισφορά στη νίκη του καλού. Η Ουκρανία άντεξε στο πρώτο κύμα της εισβολής, αλλά ο εχθρός συνεχίζει το αμαρτωλό του έργο – ως ο δολοφόνος Κάιν, προσπαθεί να καταπνίξει την ελευθερία μας και την ίδια μας την ύπαρξη. Γι’ αυτό είναι κοινή μας ευθύνη να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και το μέλλον των νέων γενεών. Και παρόλο που δεν είναι πραγματικά εύκολο, είμαι πεπεισμένος ότι με τη βοήθεια του Θεού ο ουκρανικός λαός θα κερδίσει», τόνισε ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Συνεχίζω να κάνω το καθήκον μου και θα προσπαθώ να επικοινωνώ μαζί σας καθημερινά. Προσφέρω επίσης τις προσευχές μου για όλους εσάς και ιδιαίτερα για τους υπερασπιστές μας. Ο Θεός να ευλογεί τον ουκρανικό λαό με ειρήνη και νίκη! Δόξα στον Ιησού Χριστό! Ο Μέγας Θεός, ο Ένας, σώσε την Ουκρανία για εμάς!» κατέληξε.

Θυμίζουμε, νωρίτερα ο Επιφάνιος αναφέρθηκε στον ρωσικό στρατό: «Σύμφωνα με το νόμο του Θεού και σύμφωνα με τους ανθρώπινους νόμους είναι δολοφόνοι και εγκληματίες

df.news 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.