Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ


Η δεύτερη μέρα των εργασιών του διεθνούς συμποσίου στην Θεολογική Σχολή
Με τις επιστημονικές εισηγήσεις των υπολοίπων συνέδρων συνεχίστηκαν οι εργασίες του διεθνούς επιστημονικού συμποσίου υπό τον τίτλον "Από των λυπηρωτέρων επί τα θυμηδέστερα: ευχή και προσευχή", που διοργανώνεται από εχθές στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του.
Κατά την δεύτερη αυτή ημέρα των εργασιών ακούστηκαν οι εισηγήσεις που αφορούν την επαναλειτουργία της Σχολής ως ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών, την διαφύλαξη του ανεκτίμητου πολιτιστικού πλούτου της βιβλιοθήκης και του αρχείου της Σχολής, όπου εκτενή αναφορά έκανε ο Καθηγητής κ. Α. Τσελίκας, αλλά και τις προοπτικές και τις δυνατότητες προσαρμογής της Σχολής στα σύγχρονα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά δεδομένα, ώστε να είναι, όπως υπήρξε πάντοτε, πρωτοπόρος στον τομέα των Γραμμάτων και ιδίως της ιεράς επιστήμης.
Ακολούθησε εκτενής εποικοδομητική συζητήση με την συμμετοχή των ακροατών για τα παραπάνω ενδιαφέροντα ζητήματα, με την οποία ἐληξαν οι εργασίες του συμποσίου.
Φωτογραφίες: Κώστας Τζιβανίδης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.