Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: ΦΕΡΩ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


O Πάπας Φραγκίσκος, στο τέλος της σημερινής γενικής ακρόασης στο Βατικανό, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της ρώσο-ουκρανικής κρίσης.

«Φέρω μεγάλο πόνο στην καρδιά, εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στην Ουκρανία. Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων εβδομάδων, διαφαίνονται όλο και πιο ανησυχητικές πιθανές εξελίξεις», τόνισε ο Φραγκίσκος.
«Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όσους έχουν πολιτικές ευθύνες, να εξετάσουν με ειλικρίνεια την συνείδησή τους, ενώπιον του Κυρίου. Είναι ο Κύριος της ειρήνης και όχι του πολέμου, ο πατέρας όλων, όχι μόνων μερικών. Επιθυμεί να είμαστε αδέλφια και όχι εχθροί», πρόσθεσε ο Πάπας.
Ο Ποντίφικας «παρακάλεσε, επίσης, όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να απόσχουν από κάθε πράξη που μπορεί να προκαλέσει νέο πόνο στον πληθυσμό και να υποβαθμίσει την ισχύ του διεθνούς δικαίου, αποσταθεροποιώντας την συνύπαρξη των εθνών».
«Όπως και εγώ, πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο νιώθουν αγωνία και ανησυχούν. Για μια ακόμη φορά, η ειρήνη απειλείται από μεροληπτικά συμφέροντα», κατέληξε ο Φραγκίσκος.
Ο Πάπας, τέλος, ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν και να νηστέψουν για την ειρήνη στις 2 Μαρτίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.