Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ



Στους ναούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθούν ιερές ακολουθίες ως ένδειξη προσευχητικής αλληλεγγύης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στις 24 Ιουλίου 2020, Ορθόδοξες κοινότητες σε όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν για να ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο στην Υπεραγία Θεοτόκο. Οι Ορθόδοξοι πιστοί θα ενώσουν τις προσευχές τους ζητώντας το έλεος του Θεού και τη μεσιτεία της Κυρίας Θεοτόκου σε μια συγκυρία που η Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και όλος ο κόσμος, αντιμετωπίζουν προκλήσεις, οι οποίες σχετίζονται με τη μετατροπή του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε τζαμί.
Ως ένδειξη προσευχητικής αλληλεγγύης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος έδωσε την ευλογία του να πραγματοποιηθούν ιερές ακολουθίες σε όλες τις ενορίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, κατά τις οποίες θα τελεστεί ο Ακάθιστος Ύμνος στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Υπηρεσία Τύπου της Μητροπόλεως Κιέβου
της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας