Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟ

ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟ

Лист Блаженнійшого Папи і Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора ІІ до Предстоятеля ПЦУ

27 Листопада 2019
Реєстр. Номер 115/2019

Блаженніший Митрополите Київський та всієї України, у Христі Богові вельми любий та бажаний брате і співслужителю нашого Смирення, кір Епіфаніє, Ваше Блаженство у Господі міцно лобизаючи з великим задоволенням святково вас вітаємо.

З великим задоволенням ми отримали братні листи Вашого любого Блаженства, з яких ми дізналися про обрання та інтронізацію на славетному Троні Церкви Київської та всієї України, яка щойно набула автокефалію.

Зі зраділим серцем ми у свою чергу цілунком у Христі щиросердо вітаємо Ваше Блаженство з гідним Вашим обранням.

Посвячені у думки Вашого Блаженства про встановлення у ці скрутні часи єдності та співпраці Святих Православних Церков по світу, висловлюємо всією душею наше схвалення, і заявляємо, що і ми чинимо, максимально керуючись вузами любові, у єдності та співпраці з Церквами та поширюємо слово волі Господа.

Знаючи про Ваше жертовне серце, ми переконані, що служіння Вашого Блаженства у Господі, максимально сприятиме єдності повноти Церкви України і братнім стосункам у Христі усіх християн, які населяють Вашу церковну область.

У зв’язку з цим, бажаємо, нехай Небесний Творець Церкви дає Вашому любому Блаженству міцне здоров’я та довголіття, благословляє діла Ваші та увінчує успіхом Ваші зусилля у здійсненні славного пастирства.
Вашого Блаженства люблячий у Христі брат
Олександрійський Феодор Другий
Велике місто Олександрія
21 листопада 2019 року