Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ



Την κατάργηση των πυρηνικών όπλων και της στρατηγικής της πυρηνικής αποτροπής ζήτησε από το Ναγκασάκι ο Πάπας Φραγκίσκος. Η κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκέπτεται την χώρα του Ανατέλοντος Ήλιου και από την δεύτερη πόλη που έγινε στόχος των πυρηνικών όπλων ο Πάπας θέλησε να στείλει το μήνυμα της αναγκαιότητας του πλήρους πυρηνικού αφοπλισμού.

Η επιλογή της πόλης Ναγκασάκι, αντί της Χιροσίμα δεν ήταν τυχαία, καθώς είναι η πόλη της Ιαπωνίας με χριστιανική ταυτότητα, καθώς ακόμα και σήμερα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της είναι Ρωμαιοκαθολικοί.
«Είμαι πεπεισμένος ότι ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα είναι εφικτός και απαραίτητος. Ζητώ από τους πολιτικούς ηγέτες να μην ξεχνούν ότι αυτά τα όπλα δεν μπορούν να μας προστατεύσουν από τις τρέχουσες απειλές για την εθνική και τη διεθνή ασφάλεια», είπε στο κήρυγμά του ο Πάπας Φραγκίσκος. Η κατασκευή, ο εκσυγχρονισμός, η διατήρηση και πώληση των όπλων «αποτελούν μία διαρκή προσβολή που στρέφουμε κατά του ουρανού», σημείωσε ο Πάπας, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε και τη Χιροσίμα.