Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

THE OFFICIAL DELEGATION OF THE NEW ORTHODOX CHURCH OF UKRAINIE TO THE ECUMENICAL PATRIARCHATE
Nov. 29, 2019 - Today, on the eve of the throne feast of the Ecumenical Patriarchate, arrived the official delegation of Representatives of the Orthodox Church of Ukraine. led by the Deputy Head of the Office for External Church Relations, Ven. Archbishop EVSTRATIOS of Chernihiv and Nizhyn and the Delegation of the Metropolis of Wolhynia, led by Most Rev. Metropolitan MYKHAILO of Lutsk and Wolhynia, in Constantinopel. - After the meeting with His All Holiness Ecumenical Patriarch BARTHOLOMEW, the delegation of the Orthodox Church of Ukraine, as well as the pilgrims from Wolhynia, attended the welcome ceremony of the Most Blessed THEODORE, Pope and Patriarch of Alexandria and All Africa in the Patriarchal Church of St. George.
Зі справжньою батьківською любов’ю зустрів сьогодні, 29 листопада, у Стамбулі офіційну делегацію та паломників з нашої Церкви Вселенський Патріарх Варфоломій. З благословіння Блаженнійшого Митрополита Епіфанія його офіційний представник, заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій прибув до Вселенського Патріархату з нагоди свята на честь апостола Андрія Первозванного. Владику супроводжує працівник Київської Митрополії диякон Михаїл Омельян. Архієпископ передав щиросердні вітання Його Всесвятості від Предстоятеля і подарував видання про Українську Церкву.


У Вселенській Патріархії також з паломницьким візитом перебувають духовенство та віряни Волинської єпархії на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом.

Після зустрічі з Його Всесвятістю делегація Православної Церкви України, а також паломники з Волині разом із митрополитом Михаїлом взяли участь у церемонії зустрічі Блаженнійшого Папи і Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора ІІ та у святковому вечірньому богослужінні в Патріаршому храмі святого Георгія на Фанарі.
Після завершення богослужіння владика Євстратій виголосив вітальне слово на адресу Блаженнійшого Олександрійського Патріарха Феодора, у якому від імені Блаженнійшого Митрополита Епіфанія склав щиру подяку за співпрацю та визнання Української Церкви.
«Ми знаємо, що Україна по-особливому перебуває у Вашому серці, так само і Ваше Блаженство по-особливому перебуває й у наших серцях. І ми бажаємо Вам многих і благословенних літ служіння! Вперше Ви пом’янули у Диптиху Українську Церкву в день Архістратига Михаїла, і це є зовсім не випадково, адже святий Архістратиг Михаїл є небесним покровителем нашої столиці, міста Києва, а також кафедральний храм Предстоятеля Української Церкви названий на його честь. Тож нехай полум’яний меч Архістратига Михаїла захищає Вас і святу Олександрійську Церкву від усіх ворогів!», – йшлося у зверненні.
На пам’ять про сьогоднішню першу спільну молитву Його Блаженству Патріарху Феодору ІІ паломники передали українську ікону святителя Луки Кримського, з любов’ю створену волинськими майстрами.