Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΠΗΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

wenews.ge

Σχετικά με την εισπήδηση και την αντικανονική δράση της Ρωσικής Εκκλησίας στο κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Γεωργίας απέστειλε γράμμα ο διευθυντής του γραφείου εξωτερικών υποθέσεων της Εκκλησίας της Γεωργίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζουγκντίντι και Τσαΐσι κ. Γεράσιμος.

Το γράμμα στάλθηκε στον διευθυντή του γραφείου εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα αλλά και στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Βλαντικάβκαζ και Αλανίας κ. Λεωνίδα.

«Χαιρετισμοί και ευχές για τα Χριστούγεννα!

Σας απευθύνω έκκληση για το ακόλουθο σημαντικό ζήτημα:
Μάθαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι στις 7 Ιανουαρίου του 2021, την ημέρα των Χριστουγέννων, τελέστηκε λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Τσχινβάλι από τον ιερέα Σέργιο Κοκώεβ, κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βλαντικάβκαζ και Αλανίας της Ρωσικής Εκκλησίας (https://sputnik-ossetia.ru.2021.01.07).

Όπως γνωρίζετε, η πόλη Τσχινβάλι είναι το κανονικό έδαφος της Ιεράς Μητρόπολης Τσχινβάλι και Νικώζι της Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, με τον σημερινό αρχιερέα Μητροπολίτη Ησαΐα (Chanturia).
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως και άλλες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, πάντα αναγνώριζαν και συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Γεωργίας τόσο στην Αμπχαζία όσο και στο Τσχινβάλι.

Σύμφωνα με το κανονικό δίκαιο, είναι απαράδεκτο να πραγματοποιείται οποιαδήποτε θρησκευτική δραστηριότητα από τον κλήρο άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών χωρίς την άδεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας και χωρίς τη συγκατάθεσή μας, και παρόμοιο παράπτωμα βλάπτει τη σχέση μεταξύ των εκκλησιών μας.

Ελπίζουμε ότι θα διερευνήσετε το προαναφερθέν ζήτημα, θα λάβετε αυστηρά μέτρα εναντίον των κληρικών που έχουν διαπράξει αυτήν την παράνομη πράξη και παρόμοιο γεγονός δεν θα συμβεί ξανά.
Σας εύχομαι υγεία, ευτυχία και χάρη του Θεού στην υψηλή σας υπηρεσία”.

Μετάφραση του www.wenews.ge

2021 წლის 7 იანვარს, შობის დღესასწაულზე, ცხინვალში, რუსეთის ეკლესიის მღვდლის სერგი კოკოევის მიერ ანტიკანონიკურად აღსრულებული წირვის შესახებ ინფორმაცია ქართულ სივრცეში ერთ-ერთმა პირველმა გაავრცელა “მსოფლიო საეკლესიო სიახლენმა”.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.