28 Січня 2021

Предстоятель помісної Української Православної Церкви 28 січня 2020 року взяв участь у зустрічі представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Надзвичайним і Повноважним Послом Польщі в Україні Бартошем Ціхоцькі. Блаженнійшого Митрополита Епіфанія супроводжував архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Учасники зустрічі звернули увагу на стан релігійної свободи в Україні, насамперед на окупованих Росією територіях Криму, Донецької та Луганської областей. Мова йшла про можливі додаткові заходи міжнародного впливу задля покращення становища віруючих, багато з яких переживають переслідування з боку російської окупаційної влади.

Посол Польщі висловив підтримку ініціативам Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, спрямованим на зміцнення сім’ї як важливого суспільного інституту та на утвердження в Україні високих моральних засад, у тому числі в освітньому процесі. Він також привітав зусилля релігійних спільнот у просвітництві, спрямованому на порятунок українських сімей від згубної культури насильства.

Під час зустрічі розглядалися також питання подальшого демократичного розвитку України, зокрема через забезпечення незалежного і справедливого судочинства, верховенства права та невідворотності покарання для порушників закону, зміцнення демократичних інституцій.

Посол Бартош Ціхоцькі запевнив присутніх, що релігійні спільноти України можуть розраховувати на підтримку Польщі в порушених під час зустрічі питаннях.


 

 pomisna.info

Джерело – Інститут релігійної свободи