Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Архімандрит Кирил (Говорун): "Вже можливо говорити про визнання Української Церкви"

Кщо. Синод підтвердив право Афінського Архієпископа самостійно вирішувати ці питання. Синод у своїх рішеннях фактично прийняв висновки двох синодальних комісій, які одностайно рекомендували визнати ПЦУ та залишити у відповідальності Архієпископа визначатися із наступними протокоментар відомого богослова на рішення Синоду Елладської церкви Архімандрит Кирил (Говорун), відомий богослов та публіцист, надав ексклюзивний коментар для Cerkvarium щодо останнього гучного рішення Священого Синоду Елладської церкви по Україні.
 "Синод Елладської Церкви визнав право Константинополя вирішувати такі питання, як українське, і тим самим визнав канонічність постанов Вселенського Патріархату щодо України. Отже, на мою думку, вже можливо говорити про визнання Української Церкви, яка у комюніке Синода згадана без лапок, фраз "так звана" тощо. З іншого боку, визнання нової Церкви автоматично запускає цілу низку протокольних процедур, як, наприклад, поминання імені нового Предстоятеля за літургією, мирні візити, тоольними кроками. Але архієпископ, так здається, перш ніж скористатися цим правом, хоче ще проконсультуватися із Архієрейським собором, який відбудеться у жовтні. Він це зробить, скоріш за все, навіть незважаючи на відсутність українського питання у порядку денному собору".  
 
Фото - LB.ua
https://cerkvarium.org/novyny/pomistni-tserkvy/arkhimandrit-kiril-govorun-vzhe-mozhlivo-govoriti-pro-viznannya-ukrajinskoji-tserkvi?fbclid=IwAR3Liz4jcrhywECalavJhjCtkG0FGgJtZ0x0VQfsgWWqlZfkYEVHCverpHw