Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΤΟ OΥΚΡΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

ΜΑΡΙΝΑ ΖΙΩΖΙΟΥ, ethnos.gr

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας -με τη σοφία και τη σύνεση που τον διακρίνουν- ορθώς θα ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για όλες τις παραμέτρους του ουκρανικού ζητήματος
Συνάντηση θα έχει σήμερα, Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 15:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

 πληροφορίες του ethnos.gr, ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το ζήτημα της νέας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Μπορεί το ουκρανικό να θεωρείται ένα αμιγώς εκκλησιαστικό θέμα, αλλά δεν παύει να έχει και σοβαρές γεωπολιτικές προεκτάσεις.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας -με τη σοφία και τη σύνεση που τον διακρίνουν- ορθώς θα ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για όλες τις παραμέτρους του oυκρανικού ζητήματος, αλλά και τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα. Επίσης, ο πρωθυπουργός θεωρείται, σχεδόν, βέβαιο ότι θα ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο για τη λήξη της θητείας του σημερινού πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους και το πρόσωπο που θα αναλάβει αυτήν την τιμητική θέση, όπως και του νέου υποδιοικητή.
Αποκλειστικό: Η ΔΙΣ «κλείνει το μάτι» στη νέα Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας