Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ!

Του Σωτήρη Τζούμα 
Αναρτήθηκαν οι πρώτες Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου σύμφωνα με το Πατριαρχείο Μόσχας οι ρώσοι προσκυνητές δεν μπορούν  να τις επισκέπτονται.

Η Εκκλησία της Ρωσίας δηλαδή  άρχισε να θέτει σε λειτουργία την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία εκτός από την διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας, έχει αντίκτυπο και στον θρησκευτικό τουρισμό της Ελλάδος.
Σύμφωνα με την λίστα οι πρώτες Ιερές Μητροπόλεις, που απαγορεύεται να επισκεφτούν τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία είναι:
1) Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
2) Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά
3) Ιερά Μητρόπολη Βεροίας
4) Ιερά Μητρόπολη Άρτης
5) Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών
6) Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος
Μάλιστα για να το χειροτερέψουν μας λένε οτι  ήδη έχουν ξεκινήσει ακυρώσεις από γκρουπ ρώσων προσκυνητών, κάτι που θα αποτελέσει δήθεν   πλήγμα ειδικά στις περιοχές που ζουν από τον θρησκευτικό τουρισμό.
Και ερωτώ πόσες από τις παραπάνω Μητροπόλεις είδαν κάποιο ορατό όφελος ή είχαν κάποιο συμφέρον από τους Ρώσους και τον οργανωμένο θρησκευτικό τουρισμό που μας πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια; Απολύτως τίποτα! Άνθρακες ο θησαυρός! Επομένως αγνοείστε τους! Σκυλιά είναι που γαυγίζουν! Αλλοίμονο σε αυτούς που θα τους φοβηθούν! Αυτό να θυμάστε!
 Και ντροπή στους Έλληνες που ενδίδουν στις απειλές τους και θέλουν να μας παρασύρουν όλους για να μπούμε στην στείρα και συμφεροντολογική τακτική τους!