Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

Ανακοινώσεις 10 Νοεμβρίου 2019
Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνονται οι πανηγυρικοί εορτασμοί για τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος πολιούχου Λεμεσού που φέτος συμπληρώνονται 1400 χρόνια από τη μακαρία κοίμηση του. Αύριο Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 6μμ, θα τελεσθεί πολυαρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος χοροστατούντος του Μακαριωτάτου πάπα και πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ και συγχοροστατούντων των Σεβασμειωτάτων Μητροπολιτών Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων επισκόπων Νιτρίας κ. Νικοδήμου, εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, και Αμαθούντος κ. Νικολάου.
Μετά το πέρας τού εσπερινού θα ακολουθήσει λιτάνευση των ιερών λειψάνων και τής εικόνας τού Αγίου στους παρακείμενους δρόμους. Την επομένη Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 7 το πρωί θα τελεσθεί πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου πάπα και πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ και συλλειτουργούντων των Σεβασμειωτάτων Μητροπολιτών Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων επισκόπων Νιτρίας κ. Νικοδήμου, εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο και Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, μουσικοχορευτική εκδήλωση από τα παιδιά των κατηχητικών μας συνάξεων.
Στον Ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου σήμερα Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 6 θα ψαλεί η παράκληση προς τον Άγιο Αρσένιο. Επίσης από τις 5:30 μμ, μέχρι τις 8:30 μμ θα πωλούνται σουβλάκια προς €5 η πίτα. Ο Ναός θα παραμείνει ανοικτός μέχρι τις 9 το βράδυ για προσκύνηση του τιμίου λειψάνου του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και των ιερών κειμηλίων του Αγίου Παϊσίου.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στον Άγιο Αθανάσιο με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μηνά σήμερα Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 5:00μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Φιλοθέου αύριο Δευτέρα 11 Νοεμβρίου το πρωϊ θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα στις 4:30 μ.μ. θα ψαλεί η παράκληση προς τον Άγιο Μηνά. Κατά την διάρκεια των εορτασμών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το Ιερό Λείψανο του Αγίου.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαβούζας την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 4:30 μμ, θα μιλήσει στην αίθουσα του ναού ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Εμμανουήλ στην καθιερωμένη του ομιλία.
Ο Όμιλος Ψυχικής Υγείας Λεμεσού σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού σας προσκαλούν στην εσπερίδα με θέμα "Συνεργαζόμαστε για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας". Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 3:30 μμ. Για πληροφορίες στα τηλ. 96096046 και 99686827. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει χαιρετισμό από την Διευθύντρια των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Δρ. Άννα Παραδεισιώτου και ομιλία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αθανάσιο και ομιλία από τον ψυχίατρο Δρ. Ανδρέα Χ’’ Τοφή. Είσοδος ελεύθερη.
Από τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Λεμεσού ανακοινώνεται ότι
ζητείται αριστερός ιεροψάλτης ο οποίος να μπορεί να εξυπηρετεί
και στους γάμους. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο
99552535.
Το Πολυδύναμο Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», συνδιοργανώνει μαζί με την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής της περιφέρειας Λεμεσού και την Cyprus Sightseeing, τον πρώτο αγώνα δρόμου Άη Βασίληδων (Santas Race) την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στις 9:00π.μ. στην επίχωση Λεμεσού. Όλα τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση θα προσφερθούν για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού σε πάνω από 2000 συνανθρώπους μας. Για εγγραφές στην ιστοσελίδα www.cyprus-sightseeing.com. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 25341785 και 25760601.