Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Του Αντώνη Τριανταφύλλου, φωτογραφία αρχείου Χρήστος Μπόνης
     ΑΜΕΝ
Στο συνοδικό μέγαρο της Μονής Πετράκη έχουν κληθεί αύριο οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουν για δυο ημέρες τη θεματολογία της επικείμενης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που θα συγκληθεί σε λιγότερο από ένα μήνα στην Κρήτη.
Τις προηγούμενες ημέρες τα μέλη της Ιεραρχίας έγιναν αποδέκτες μιας πολυσέλιδης επιστολής από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών στην οποία του καλούσε να προσέλθουν στη συνεδρίαση έχοντας μαζί τους τα έξι κείμενα της Ημερήσιας Διάταξης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, μαζί με ένα μακροσκελέστατο κατάλογο προτάσεων, τροπολογιών, διορθώσεων ή προσθηκών στα κείμενα της πανορθόδοξης Συνόδου, που υποβλήθηκαν από Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τα τηλέφωνα, κινητά και σταθερά των Επισκόπων που συμμετέχουν στην Ιεραρχία «πήραν φωτιά» και δεν ήταν λίγοι οι Μητροπολίτες που διάβαζαν ξανά και ξανά το πολυσέλιδο ενημερωτικό γράμμα της Ιεράς Συνόδου, όπου αναλύονταν οι προτεινόμενες αλλαγές στα κείμενα της Αγίας Συνόδου.
Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις Μητροπολιτών στο περιεχόμενο του πολυσέλιδου αυτού γράμματος και αποτυπώθηκαν στις ιδιωτικές συνομιλίες που είχαν τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι Μητροπολίτες που σε συζητήσεις...