Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

"ΒΟΜΒΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ''



Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Αργυρίου, ΑΜΕΝ
Στα σύγχρονα μέσα πολέμου που χρησιμοποιήθηκαν, χωρίς απαγόρευση έως το καλοκαίρι του 2010, με όφελος των επιτιθεμένων και εκ των μεταπολεμικών απωλειών εντάσσονται οι βόμβες διασποράς.
Οι βόμβες αυτές κουβαλούν μικρά βομβίδια που είναι προγραμματισμένα να εκραγούν στον αέρα (εγκαιροφλεγή) ή στο έδαφος (κρουσιφλεγή) ή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (βραδυφλεγή) ως νάρκες.
Για παράδειγμα μια βόμβα συσσωματωμάτων, όπως αλλιώς ονομάζονται, περιέχει 202 βομβίδια που σκορπίζονται στη γύρω περιοχή. Κάθε μία από αυτές θα εκραγεί εκσφενδονίζοντας περίπου 300 θραύσματα ικανά να διατρήσουν ελαφρά τεθωρακισμένα. H εκκαθάριση της περιοχής από τις βόμβες διασποράς που δεν έχουν εκραγεί είναι εξαιρετικά επίπονη διότι αυτές είναι μικρές σε μέγεθος και μπορεί ακόμη να βρίσκονται κρεμασμένες σε δέντρα ή στις στέγες των σπιτιών και να πέσουν στο έδαφος και στους ανθρώπους πολύ αργότερα.
Έτσι κάπως λειτούργησε από το παρελθόν και η Ορθόδοξη διασπορά. Βόμβες οικονομικών μεταναστών ή πολιτικών προσφύγων εκτοξεύτηκαν από τ΄ ανατολικά της γηραιάς ερωμένης του Διός και διασκορπίστηκαν αρχικά στα δυτικά της και αργότερα στην υποσαχάρια Αφρική, ενώ κατάφεραν με υπερωκεάνια που έφεραν ακόμα και το όνομα Ελπίς ή Πατρίς να φύγουν για να φτάσουν στον Νέο Κόσμο και την Ωκεανία.
Ο Κανόνας ΚΗ' της Δ΄Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνας ορίζει: «…οι μητροπολίτες της διοίκησης του Πόντου και της Ασίας και της Θράκης και ακόμη οι επίσκοποι των διοικήσεων που έχουν προαναφερθεί, οι οποίες βρίσκονται σε βαρβαρικά έθνη να χειροτονούνται από τον αγιότατο θρόνο της αγιοτάτης εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως…». Πρώτα ξεκίνησε η ιεραποστολή στα βόρεια της εκκλησιαστικής διοικήσεως της Κωνσταντινουπόλεως και η δημιουργία των..
))))συνέχεια στο AMEN