Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΧΡΙΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ


 Γραφείο Ειδήσεων ΑΜΕΝ
Με Θεία Λειτουργία στο σταυροπηγιακό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Μπίτολα η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος γιόρτασε τη συμμετοχή της στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Την κανονική Εκκλησία που υπάγεται στο Πατριαρχείο Σερβίας θα εκπροσωπήσει ο μαρτυρικός προκαθήμενός της, Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης.
Με την ευκαιρία αυτή τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Επίσκοπο Στόμπι Δαυίδ, στην οποία παρέστη προσευχητικά ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης και οι Επίσκοποι Πολόγκ και Κουμάνοβο Ιωακείμ και Μπρεγκάλνιτσας Μάρκος, που
προσήλθαν για μια αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη πριν την αναχώρησή του τελευταίου για την Κρήτη.
Μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας. Στο τέλος της συνεδρίασης οι Επίσκοποι αποχαιρέτησαν τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος, με τον τελευταίο να μην κρύβει τη χαρά ότι μετά από πολλούς αιώνες ένας ιεράρχης θα εκπροσωπήσει την τοπική Εκκλησία της Αχρίδος στην επικείμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κρήτη.