Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ


Oι "σχεδιαστές" του Πατριαρχείου Μόσχας συνεχίζουν ακάθεκτοι να εφαρμόζουν τις στρατηγικές τους εναντίον του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όπως αρμόζει στον Πρώτο μεταξύ ίσων συνεχίζει υπερήφανα το έργο του σύμφωνα με το ιερό του καθήκον, ανεπηρέαστος και χωρίς να ανταποκρίνεται στις τακτικές προκλήσεις,επιθέσεις και μηχανορραφίες εναντίον της Πρωτόθρονης Εκκλησίας, που πηγάζουν από το Πατριαρχείο Μόσχας.
Η κινητικότητα που παρατηρείτε εδώ και καιρό από συγκεκριμένες εστίες με προσωπική εμπάθεια και κάποιες φορές με "άγνωστα κίνητρα"προς την Μητέρα Εκκλησία συνεχίζετε δυστυχώς μεχρι και σήμερα.
Από το ξεκίνημα της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας μερικοί Μητροπολίτες, Επίσκοποι και διάκονοι αντιπαρατάχθηκαν απέναντί της.Χωρίς ουσιώδη επιχειρήματα και χωρίς να μπορούν να στοιχειοθετήσουν το παραμικρό σφάλμα όσον αφορά την παροχή του τόμου αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Στην ουσία οι διάφορες αυτές εστίες συγκρούονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο επειδή το "θέλουν οι Ρώσοι"
Παρουσιάστηκε στην Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου το φαινόμενο της "συλλογής υπογραφών" υπέρ της Ρωσικής αυτόνομης Εκκλησιαστικής παρουσίας στην Ουκρανία.
Οι Κύπριοι ενώ υποσχέθηκαν στους Ουκρανούς εκατομμύρια υπογραφές από όλα τα κράτη,φαίνεται ότι προέκυψε πρόβλημα με το μελάνι και δεν έχουν παρουσιάσει ούτε μία.
Οι Έλληνες έδειξαν πιο συνεπείς στείλανε περισσότερες από 150,από ένα λαό 9.000.000 ορθοδόξων.
Οι Ουκρανοί ευχαρίστησαν δημόσια για τις υπογραφές όλους τους Έλληνες... η μάλλον την "Ελληνική πολυκατοικία"...
Παπάδες πάνε και έρχονται..
Αυτοί οι αντιτιθέμενοι ρασοφόροι αλωνίζουν ελεύθερα και χωρίς μέτρο στα ΜΜΕ,διαδίδοντας κινδυνολογίες και φανταστικά σενάρια,φτάνοντας ακόμα και στο να εκπέμπουν σήματα κινδύνου από την ίδια την χώρα της Ουκρανίας,τρομοκρατώντας και σκανδαλίζοντας εκατομμύρια πιστούς που είναι έξω από όλες αυτές τις ανόητες ιστορίες.
Στόχος όλων αυτών των ξαφνικών "υπερασπιστών" της Οικουμενικής Ορθοδοξίας,η σύγκληση πανορθόδοξης συνόδου ώστε να αντιμετωπιστεί το "σχίσμα"...
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα σχίσμα..το έχουν απλά επινοήσει,το μόνο που έχει προκύψει είναι ότι η θυγατέρα Εκκλησίας της Ρωσίας διέκοψε την κοινωνία με την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως,μάλιστα μονομερώς.
Μπορεί να παραμένουν άκαρπες όλες αυτές οι προσπάθειες εναντίον του Φαναρίου αλλα έχει προκύψει ακαταστασία σε κάποιες τοπικές Εκκλησίες και δυστυχώς οι Προκαθημένοι τους εφόσον δεν αντέκρουσαν ούτε προφορικά όλες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες ίσως χαρακτηριστούν ως συνυπεύθυνοι.
Άραγε γιατί κάποιοι εστίασαν στο μένος και τους αδίστακτους σκοπούς της Μόσχας εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη και δεν έστρεψαν τόσο καιρό το βλέμμα τους στα παιδιά της Συρίας που σφαγιάσθηκαν....
Γιατί δεν έστειλαν οι 10 Τοπικές Εκκλησίες τους εκπροσώπους τους στα ονομαστήρια του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη ώστε να σταλεί ένα ενιαίο μύνημα κατά του πολέμου από τους Ορθοδόξους..προτίμησαν όμως να γιορτάσουν με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Πρώην Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριου.
Φαίνεται σε κάποιους ο θεός έστειλε μήνυμα να σώσουν τις
Ουκρανικές ψυχές
Και όχι
τις Σύριες παιδικές ζωές!!!